Nosečnost

Ko ženska zanosi, intenzivno doživlja v  sebi telesne in psihične spremembe, gradi otroka in postaja mama. V tem obdobju Vam nudim babiško obravnavo v obliki babiških pregledov, priprav na porod in svetovanja. Srečujeva se v rednih časovnih presledkih in govoriva o temah nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja. To so: zdrava prehrana in življenski stil med nosečnostjo, nosečniške tegobe ( kot npr.: slabosti, bolečine v križu, krčne žile, zgaga,…), prenatalna diagnostika, potovanja in šport med nosečnostjo, izbira kraja poroda, priprave na porod, priprava na  poporodno obdobje,…

Ženske, ki si želite babiško obravnavo med nosečnostjo stopite z menoj v kontakt dovolj zgodaj, okoli 12.tedna nosečnosti. Pri želji za porod doma so  babiški nosečniški pregledi zaželjeni:

merjenje_dojencek1.pregled: med 12.-24.tednom nosečnosti,

2. in 3.pregled: med 24.-36.tednom nosečnosti,

od 36. tedna naprej sledi pomembno obdobje priprave na porod zato vas obiščem vsak teden vse do poroda.
Na babiških pregledih me zanima anamneza ( osebna, družinska, socialna ), preverim rast maternice, izmerim obseg trebuha, poslušam plodove srčne utripe, povprašam po kvaliteti in kvantiteti plodovih gibov, premerim medenico, izmerim krvni tlak, s testnimi urinskimi lističi preverim urin, po potrebi naredim vaginalno preiskavo, pozneje v nosečnosti preverim plodovo lego, položaj, vstavo in držo.