Sarina porodna zgodba

Sarina porodna zgodba

Zdi se mi prav, da bi moralo biti omogočeno vsaki bodoči mamici, imeti čimbolj prijeten in lep porod. Zato sem se odločila, da vam opišem mojo izkušnjo.

Ker je naš starejši fant bolj »čustvene narave«, se je obremenjeval kako bo, ko bo mamica odšla roditi bratca v porodninico, in ker bi ga meni bilo težko zapustiti za več dni, sva se s partnerjem odločila za porod na domu. Kljub strahovom in zadržkom roditi doma, sva se odločila srečati se z babico Jasno Gumze, ki nam bi pomagala pri porodu. Ob prvem srečanju z njo sem vedela, da so strahovi odveč. Bila je tako ljubeča, nežna, izkušena in polna znanja. Takoj sem vedela, da je porod doma zame in za mojo družino najboljša izbira. 

Do poroda sta manjkala 2 meseca. Babica je vsak teden prihajala k nam domov in me pregledala, hkrati pa spoznavala mene, partnerja in mojega sončka. 

Skupaj smo čakali dan, ko se bo naš princ odločil privekati na svet. Pet dni po roku sem zvečer dobila blage popadke. Babica me je takoj prišla pogledati, in ker je vedela, da bo še trajalo, smo se odločili, da oddide domov. Ob drugi uri zjutraj so popadki postajali vse močnejši, zato sem ji sporočila naj pride. V roku 20 minut je že bila pri nas. Naj vam povem, da smo oddaljeni cca pol ure ( pohvalno). Ni še prišla skozi vrata, in že mi je odtekla plodovna voda. Skupaj smo preživljali popadke. Postajali so vse močnejši in sledil je iztis, in naš fant je privekal na svet. Bil je tako ljubek, popoln. Babica ga je pregledala in nato z nami preživela še nekaj najlepših uric po rojstvu sinka. Ker je naš prvi fajn pridno ajal, je bil trenutek zjutraj, ko je zagledal bratca in mamico toliko lepši. Babica je k nam prihajala cel teden, da je skrbno spremljala našega dojenčka in mene. Naj povem, da je bila moja porodna izkušnja nekaj najlepšega, kar lahko mamica in družina doživi v življenju. Izkušnje ne bi zamenjala nikoli na svetu, bilo je popolno, porod veliko lažji, popadke sem preživljala v meni ljubečem okolju, in kar je najboljše, okoli sebe nisem imela »gruče« ljudi, ki bi nama jemali čas z mojim škratkom.

Sedaj je naš princ star že 3 mesece. Z babico smo ostali v stikih, kadar potrebujemo kakšen nasvet, je tukaj vedno zame. Hvala Jasna, ker sem te imela priložnost spoznati in hvala, da si bila prisotna ob prihodu našega sinčka.

Sara D.